15. elokuuta 2013

You blocked me on facebook and now you're going to die

Älkää antako otsikon hämätä. Kukaan ei ole kuolemassa. 

Pohdin vain, että mistä syistä tyypin A täytyy ylipäätänsä blokata tyyppi B facebookistansa. Eikö vain pelkkä kavereista poistaminen riittäisi? 
 
No, mikään asia ei ole yksinkertainen, niin ei ole tämäkään. Kokosin sinulle rakas lukijani (äitini), listan ihan omalle kohdalle sattuneista blockeista.


Tapaus A; Exän uusin rakkaus

Eräänä sunnuntai aamuna melkein heti herättyäni, tapani mukaan, kännykälläni piipahdin facebookissa. Siinähän sitten näytöllä komeili hevoskirpparilla myynnissä olevia ratsastusvermeitä. Sattui siinä silmiini että mun eksän uusin IhkuPihkuRakkaushan siinä on myyjänä. Mä olen utelias tyyppi, joten hetihän mä klikkaan tuota sivustoa, pääsen näkemään jotta mitä se IPR siellä kauppaa. Vitsit että olikin tutunnäköisiä kamppeita. Nehän oli mun omia. Ihan oikeasti, -minun- tavaroitani. Oli turvaliiviä, nahkasaapasta, ratsihousuja yms.. Jopa mun onnen raippani oli päätynyt hurjaan 3€.n hintaan sinne myyntiin. Hetihän minä itku kurkussa soitan mun eksälle, vaadin selitystä, tivaan miksei se saa IPR.äänsä pidettyä kurissa? No, vastaushan oli hyvinkin yksinkertainen; "he tarvitsevat rahaa, ja mun kamat nyt sattu sitten olemaan siellä tallissa, jota IPR oli käynyt uuden anoppinsa kanssa siivoamassa".

Ok, siis ihan ymmärrettävää että myydään kamat, joita ei tarvita ja jotka on raivattu siivouksen tieltä pois. Mutta kun ne kamat on mun. Vittu mun. Eksä oli luvannut että kamat säilyy siellä kyllä, sovittiin että hakisin ne nyt syksyn aikana. Kaiken jälkeen olin yhä eksäni lupauksiin uskonut (tajuatte tässä kohtaa ihan itse, että mä olen todellakin tyhmä), eli vikahan on puhtaasti omani.

Eksäni kuitenkin lupasi (huom taas tämä, lupasi) yrittää tehdä asioille jotain ja poistattaa minulle tärkeimmät tavarat myynnistä pois. Muutaman päivän kuluttua kävinkin taas tavaroitani hevoskirppiksellä katsomassa, oletuksenani tietenkin että kaikki olisi vedetty markkinoilta pois.. No, siellähän ne vielä olivat. Soitin eksälle taas itku kurkussa. Seurauksena tästä IPR blokkasi minut facebookista. Nyt en siis voi enää seurata tavaroideni menekkiä nettikirppiksellä. Sääli. Toivoisin kuitenkin että saisivat ne myytyä, ei ole varmaankaan yhtään kivaa elää rahattomana. Sympatiahalit heille.

Tapaus B; Joku hoito

Kimma on päätynyt lauantaina pikkutunneilla kundin kotiin. Päädytty sänkyyn. Kimma rakastuu kundiin, haluaa ikuisen rakkauden, tämä on nyt se oikea. Kimma muistaa nimen, on myös poistuessaan katsonut sukunimen kundin ovesta. Kimma etsii kundin facebookista, löytää. Mikä lottovoitto!
Laittaa kundille viestin. Odottaa.. Odottaa.. Kimma menee tarkistamaan josko vastaus on saapunut. Pettyy. Koko kundia ei ole enää facebookissa. Kimma käskee frendiään tarkistamaan onko tämä kundi poistanut itsensä facebookista, ettei nyt vaan olis kundille sattunut mitään, kimma ihan huolestuu. kimman frendi löytää kundin. Voih, kimma on siis blokattu. Ai minkä teki, paska kundi.

Tapaus C; Treffit

Mun erosta on jo vuosi. Joten joo, mä käyn treffeillä.
Tämän kertainen treffiseuralaiseni oli minua aika huisin paljon vanhempi. Netistä bongattu. No oli oikea löytö joo. Äiti kysyy nyt että kuinka paljon on "huisin paljon"? No odotas, lasken laskimella..
Oho, yllätyin itsekkin, 17vuotta vanhempi. Oikeesti, teinin iän vanhempi. Karua. Tässä kohtaa kerron kuitenkin etten ole todellakaan mikään ikärasisti, palataan tähän aiheeseen vaikka joskus.

Mutta ne treffit.. Olin oma itseni, niin kun aina. Jutut on typeriä ja ääni on kova. Päädyimme Kaivopuiston rannalle katselemaan lokkeja. Julkinen paikka siis, vanhempaa miestä ihan varmaan hävetti. Treffit loppuivat, kotiin päästyäni odotti palkaksi treffeistä; blokkaus facebookista. Kyllä voi sitä vanhempaa miestä vituttaa, ei tiedä mitä menetti.

Tapaus D; "mä teen susta vaimon itselleni"-mies.

Mies rakastui naiseen tulisesti. Nainen ei tuntenut samoin. Mies laittaa kaveripyyntöjä naiselle, nainen ei hyväksy pyyntöjä. Nainen on kuitenkin ystävättärensä avustuksella ja kannustuksella tutkinut miehen facebook ystävät. Löytänyt sieltä kyseenalaisia tuttavuuksia. Maininnut näistä tuttavuuksista miehelle. Mies ei halua naisen enää näkevän keiden kanssa hänellä on "facebook suhde". Luonnollinen seuraus, jonka voimme kaikki (minä ja äitini) huutaa ihan vaikka yhteenääneen; blokkaus facebookista!

Tapaus E; Katkeroitunut virkamies

Tälläinen "hieman vaan" minua vanhempi virkamies, juurikin sellainen joka käyttää sellaista sinistä uniformua, huh huh, tiiän..

Ääh, mä eksyin raiteilta, ajatus lähti harhailemaan. Niin siis tämä virkamies tuli eräänä päivänä minua töihin "katsomaan" tai "moikkaamaan", millä lie termillä tämä tapaaminen nyt tähän merkataankaan. Virkamies oli aidosti kiinnostunut minusta. Oikein innokkaasti sopimassa treffejä ja melkein siinä jo yhteistä tulevaisuutta suunnitteli. Virkamies ohimennen sitten mainitsi että hänellä on takanaan kauhea kokemus parisuhteesta, hänen eksällään oli lapsia. Virkamies koki olevansa tilanteessa ulkopuolinen, hän ei voisi koskaan olla siinä perheessä se keskipiste, koska perheessä oli lapsia. Tässä kohtaa mä varmaan olin sen uniformun lumoissa, kun en ihan todellisuutta osannut hahmottaa.

Kotona hyväksyin virkamiehen kaveripyynnön. Hän oli kuola valuen kuviani katsellut, tämän hän siis itse minulle koki tärkeäksi kertoa, ei siis ollut oma fantasiani, tällä kertaa.

Virkamies kysyi hetkisen päästä, että kenen noi ihanat lapset on mun kuvissani? Voih, nehän ovat minun. Minun iki-omat minihirviöni. Joko arvaatte? Seuraava viesti meni kutakuinkin näin; "olen miettinyt että on varmaankin parempi ettemme tutustu yhtään enempää. En usko että haluan enää koskaan suhdetta, missä naisella on lapsia. Kaikkea hyvää sulle." Ja kaupanpäälle; Blokkaus. Varmasti löytää unelmiensa ursulan, jolla syystä tai toisesta EI ole lapsia.